Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Γαλλία: Στοπ στο παράνομο downloading...


Ένα νέο σχέδιο νόμου το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια να σταματήσει το παράνομο «κατέβασμα» ταινιών ή τραγουδιών από το διαδίκτυο υπέγραψε η Γερουσία της Γαλλίας.

Βάσει αυτού εάν διαπιστωθεί ότι κάποιο άτομο «κατεβάζει» παράνομα αρχεία τότε θα τιμωρείται ακόμη και με διακοπή της πρόσβασης του στο internet.

Ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί υπέγραψε την συμφωνία αυτή και αμέσως μετά έκανε λόγο για ένα «αποφασιστικό βήμα για τον πολιτισμό στο διαδίκτυο». Από την πλευρά της η Γερουσία της Γαλλίας τάχθηκε συντριπτικά υπέρ του νόμου αυτού. "Υπέρ" ψήφισαν 189 μέλη της, ενώ μόλις 14 ψήφισαν «κατά». Το νέο σχέδιο νόμου είχε υιοθετηθεί την Τρίτη από τη Εθνοσυνέλευση.

Στο σχέδιο αυτό προβλέπει -μεταξύ άλλων- την ίδρυση μίας διοικητικής αρχής η οποία θα έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Βάσει του σχεδίου αυτού όταν οι αρχές διαπιστώσουν ότι κάποιος χρήστης «κατεβάζει» παράνομα αρχεία από το internet, τότς αυτός θα λαμβάνει προειδοποιητικά μηνύματα. Εάν συνεχίσει και δεν τα λάβει σοβαρά υπόψη του τότε θα διακόπτεται η σύνδεσή του.

Πηγη : NovaΣΠΟΡ FM 94,6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου