Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Η 1η πανελλήνια έρευνα για τον άντρα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 1ης πανελλήνιας έρευνας, ο σύγχρονος άνδρας: Κλαίει… έχει κάνει τουλάχιστον μια θυσία για να κερδίσει μια γυναίκα…ενοχλείται όταν εκείνη παίρνει το ρόλο του… σκέφτεται συνέχεια το σεξ…με άγνωστη (!)…ονειρεύεται την Monica Bellucci, να οδηγήσει Formula και να παίξει στο Champions League!

Τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:

Α. Ο σύγχρονος άνδρας και η σχέση του με τις γυναίκες, τα μυστικά του και τα κλισέ

1. Στην ερώτηση “Ποιες θυσίες έχει κάνει προκειμένου να κερδίσει μια γυναίκα;”

-Οι 9 στους 10 (91%) έχουν κάνει τουλάχιστον μια θυσία για να κερδίσουν μια γυναίκα!
-Πάνω από το 44% των ερωτώμενων παραδέχτηκε ότι έχει θυσιάσει αγώνα της ομάδας του για κάποιο ραντεβού
-Σχεδόν 4 στους 10, έχουν υποστεί τη δοκιμασία του πολύωρου shopping
-Μόλις ένας στους 5 άντεξε να παρακολουθήσει και γυναικεία ταινία μαζί της
-Οι Αθηναίοι τείνουν να θυσιάζουν περισσότερο την ομάδα τους και πέφτουν συχνότερα θύματα του shopping, απ’ ότι οι άντρες στην υπόλοιπη Ελλάδα
-Για τους Θεσσαλονικείς, το αυτοκίνητο / η μηχανή τους διατηρεί ακόμη το άβατο – μόνο 9% θα έδινε τα κλειδιά του σε μια γυναίκα!

2. Στην ερώτηση “Πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και τον κάνουν να το βάζει στα πόδια”

-Σε ποσοστό 60% η διάθεση της να τον «τυλίξει»!!!
-1 στους 4 άντρες, το “βάζει στα πόδια” όταν εκείνη αδημονεί να ξεκινήσει η κοινή τους ζωή…με τους άντρες ηλικίας 25-34 να τρέχουν ακόμα πιο γρήγορα όταν αντιληφθούν ότι η συγκατοίκηση, τα παιδιά και ο σκύλος γίνεται μέρος των σχεδίων της! Το ίδιο συμβαίνει και με ενδεικτικές τάσεις όπως να θέλει να συγκατοικήσουν από το 1ο εξάμηνο ή του ζητά να την συνοδεύσει σε οικογενειακή συγκέντρωση
-Σε ποσοστό 34%, οι ερωτώμενοι τρομοκρατούνται όταν οι γυναίκες παίρνουν τον ρόλο τους…περισσότερο απ’ όλους δε, οι άντρες 35+ Και σε αυτή την περίπτωση συγκριτικά με άλλες περιοχές, οι Θεσσαλονικείς δεν σηκώνουν αντρικά κόλπα από τις γυναίκες…Προτιμούν να φύγουν παρά να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τα πεθερικά!

3. Στην ερώτηση για τα “πράγματα που κάνουν οι άνδρες και δεν παραδέχονται ποτέ”

-Επιβεβαιώνεται ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών (42%) σκέφτεται το σεξ τουλάχιστον μια φορά την ημέρα! Οι σκέψεις αυτές γίνονται ακόμα πιο συχνές στους άντρες άνω των 35.
-Ο καθαρός αέρας της εξοχής μάλλον ευνοεί τις σκέψεις για σεξ...για το σχεδόν 50% των αντρών της περιφέρειας
-1 στους 4 ομολογεί ότι έχει ψάξει το κινητό της για ύποπτες κλήσεις ή sms…με τους νεαρότερους να κρύβουν ακόμα περισσότερο αυτή τους την αδυναμία
-Στη Θεσσαλονίκη το 25% των αντρών έχουν άλλα χόμπυ από το να πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα!
-Σχεδόν 1 στους 5 άντρες γύρω στα 30 έχει κάνει σεξ με συνάδελφο στο γραφείο

4. Μύθοι και πραγματικότητα

-Σχεδόν 9 στους 10 άντρες παραδέχονται ότι και κλαίνε και κουτσομπολεύουν!
-Το 69% των ερωτώμενων καταρρίπτει το μύθο ότι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές!
-Ισοβαθμία 50% - 50% σχετικά με το κατά πόσο είναι μύθος ή πραγματικότητα ότι οι άνδρες είναι το ισχυρό φύλο…Κόντρα στα στερεότυπα, οι νεαρότεροι (18-24) θέλουν να πιστεύουν στην υπεροχή του φύλου τους…Επιμένοντας ότι είναι υπεράνω κοινωνικού σχολιασμού και βράχοι συναισθημάτων!
-Το 56% στην ηλικία 25-34 παραδέχεται ότι η μαμά είναι η γυναίκα που θα αγαπούν πάντα περισσότερο!
-Οι Θεσσαλονικείς και πάλι κάνουν τη διαφορά ως πιο «άντρες» αλλά και βαθιά αισθηματίες, αφού - για 6 στους 10 - η καρδιά είναι δοσμένη για πάντα στη … μανούλα!

Β. Ο σύγχρονος έλληνας άνδρας ζει τη ζωή του στο MAX!

5. Στην ερώτηση “ποια είναι τα πράγματα που εάν έκανε θα ένιωθε ότι έζησε τη ζωή του στο max”

-Σχεδόν όλοι (95%) ονειρεύονται τουλάχιστον μια “MAX” εμπειρία στη ζωή τους …
-Το 41%, 1 στους 3 άντρες –ανεξαρτήτως ηλικίας– θα ένιωθε ότι ζει στο max οδηγώντας σε αγώνα Formula!
-4 στους 10 θα ζούσαν μια πραγματικά max εμπειρία φορώντας τη φανέλα παίκτη στο Champions’ League ή …τη στολή κοσμοναύτη για ένα ταξίδι στο διάστημα!
-Η ελεύθερη πτώση συγκαταλέγεται στις max εμπειρίες αντρών γύρω στα 30
-Η ζωή στην περιφέρεια μάλλον προσφέρει πολλές συγκινήσεις, αφού το sex με κάποια διάσημη είναι το μόνο που κάπως εξιτάρει του άντρες εκεί…σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς, που προτιμούν Champions League και Formula

Ζήσε τη ζωή σου στο ΜΑΧ για το 34% σημαίνει σεξ μια διασημότητα με το ποσοστό να αυξάνεται ακόμα περισσότερο στις μικρές ηλικίες 18-24 (39%) στην κατάταξη:
-Στην υψηλότερη θέση των προτιμήσεων εμφανίζεται η Μόνικα Μπελούτσι, με ακόμα πιο max δυναμική θέση, για τους άντρες 25-34 ετών
-Η πιο sexy max celebrity που την ακολουθεί, αλλά με θαυμαστές σε ευρύτερο ηλικιακό φάσμα, είναι η Αντζελίνα Τζολι
-Από τις “δικές” μας μόνο η Έλενα Παπαρίζου κατάφερε να ενταχθεί στη λίστα με τις πιο περιζήτητες sexy διασημότητες με αντιπάλους την Πάμελα Άντερσον και την Σκάρλετ Γιόχανσον!

6. Όλα για την ομάδα του!

-4 στους 5 άντρες (80%) έχουν κάνει τουλάχιστον ένα “MAX” για την ομάδα τους …
-Το 20% των ερωτωμένων (25% μεταξύ αυτών ηλικίας 25-34) την έχει “κοπανήσει” από τη δουλειά για να μη χάσει μάτς! Για τους άντρες στην Αττική είνα πιο συχνό το φαινόμενο κοπάνας από τη δουλειά ή ακόμα και το ταξίδι για να νιώθουν κοντά στην ομάδα τους.
-Για το 17% η ομάδα τους προσφέρει max συγκίνηση – γέλιο, κλάμα ή ακόμα …οικογενειακό ματς εντός έδρας και καθόλου φιλικό!
-Οι πιο νεαροί και οι Θεσσαλονικείς αποδεικνύονται και πιο θερμόαιμοι μάλλον, με max εμπειρία την «έμπρακτη» υποστήριξη της ομάδας τους! (μπλέξιμο σε καυγά 21%)

7. Στην ερώτηση για την “πιο ΜΑΧ εμπειρία SEX”

-Πάνω από 4 στους 5 άντρες (83%) αποκαλύπτουν τουλάχιστον μια MAX εμπειρία τους στο sex
-Το 20% των αντρών θεωρεί τη συνεύρεση με μια άγνωστη … ή ίσως και με 2!!!
-Για τους 30άρηδες είναι πιο συχνό το sex με άγνωστη, αλλά και ενώ τους παρακολουθούν!
-Οι 40άρηδες έχουν ζήσει πιο max εμπειρίες με 2 γυναίκες ή με μία συνάδελφο
-Εκτός Αττικής, ο συνδυασμός 1 άντρας – 2 γυναίκες είναι πιο συχνό φαινόμενο σε ποσοστό 20%
-Στη Θεσσαλονίκη είναι μάλλον εξαιρετικά απίθανο το sex με συνάδελφο … Εκτός και αν προλάβει να συμβεί πριν τη γνωριμία (23% sex με άγνωστη), ή έστω αν είναι μόνο για απλή παρακολούθηση!
-8% διπλάσιο ποσοστό που έχουν παρακολουθήσει sex στη Θεσ/νίκη σε σχέση με άλλες περιοχές

8. Οι πιο MΑΧ αναμνήσεις με τους κολλητούς!

-Σχεδόν όλοι (92%) έχουν ζήσει τουλάχιστον μία “MΑΧ” εμπειρία με τους κολλητούς!
-Για το 41% των ανδρών, η πιο max εμπειρία με τους κολλητούς είναι τρελές βραδιές ατελείωτου μεθυσιού ή περιπετειώδεις περιπλανήσεις on the road
-Για τους πιο μικρούς (18-24), τις max εμπειρίες με κολλητούς συμπληρώνουν οι άγρυπνες νύχτες με PRO
-Ενώ οι μεγαλύτεροι (35-44), αναπολούν τις max κοπάνες στο στρατό

9. Στην ερώτηση “πιο είναι το πιο max πράγμα που έχετε κάνει ως υποψήφιος σε συνέντευξη για να κερδίσετε μια θέση σε κάποια δουλειά;”

-1 στους 4 άντρες έχει «διανθίσει» το βιογραφικό του ή έβαλε “βύσμα” για να κερδίσει τη θέση που ήθελε. Οι άντρες 35+ χρησιμοποιούν περισσότερο τις γνωριμίες τους (βύσμα), ενώ οι πιο νεαροί (25-34) τη φαντασία τους (ψέματα στο CV)!
-Συγκριτικά, οι άντρες στην περιφέρεια χρησιμοποιούν λιγότερο «μέσο» και ψέματα προκειμένου να κερδίσουν μια θέση εργασίας
-Ένα ποσοστό 13% έχει τολμήσει να χρησιμοποιήσει πιο πρωτότυπα μέσα, όπως φλερτ με το πρόσωπο που τους έκανε την συνέντευξη, με τους Θεσσαλονικείς να συνδυάζουν ακόμα περισσότερο το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», αφού έχουν επιδοθεί σε φλερτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε μεγαλύτερο ποσοστό (17%)

*Η πρώτη πανελλήνια έρευνα για τον άντρα πρόκειται για πρωτοβουλία της Pepsi MAX στην Ελλάδα που αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να έρθει πιο κοντά στον καταναλωτή της, να μάθει τα μυστικά του -άλλοτε προβλέψιμα και άλλοτε απροσδόκητα- και να εξηγήσει τι σημαίνει για τον σύγχρονο Έλληνα άνδρα, να ζει τη ζωή του στο max!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου